Απώλεια βάρους και περίπατος με το σκύλο

Κατηγορία: Δίαιτα

Ο περίπατος με το σκύλο βοηθά πολύ την υγεία και τη δίαιτα.Ο περίπατος με το σκύλο είναι καλύτερη μέθοδος για απώλεια περιττών κιλών από τις περισσότερες διεθνώς γνωστές μεθόδους δίαιτας. Οι σκύλοι, εκτός από τα άλλα θετικά που προσφέρουν στον άνθρωπο, χάρις στη σωματική εξάσκηση που υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν όταν τους παίρνουν για περίπατο, συμβάλλουν στη διατήρηση μιας καλύτερης φυσικής κατάστασης.

Ερευνητές ενθάρρυναν εθελοντές που είχαν καθιστική ζωή και που ήσαν παχύσαρκοι να παίρνουν για περίπατο ένα σκύλο. Ο σκύλος ήταν το κίνητρο για να κινούνται και έτσι να ασκούνται οι εθελοντές αυτοί που διαφορετικά δεν θα έκαναν μια άλλη σωματική άσκηση.

Εξετάστηκαν οι επιδράσεις στο βάρος σώματος μετά από 26 και 50 εβδομάδες περίπατου με το σκύλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά από 50 εβδομάδες περίπατου με σκύλο, οι εθελοντές έχασαν κατά μέσο όρο 6,3 κιλά.

Εκτός από αυτό, παρατηρήθηκε ότι οι εθελοντές είχαν βελτίωση στην ισορροπία τους, στην ελαστικότητα, στο περπάτημα. Επίσης οι ίδιοι δήλωναν ότι ένιωθαν καλύτερα, βελτιώθηκε το αίσθημα αυτοπεποίθησης τους και παράλληλα αφοσιώνονταν περισσότερο στα ζώα τους.

Για τους εθελοντές που είχαν χρόνια προβλήματα υγείας, η μέθοδος του περίπατου με τον σκύλο, είχε ευνοϊκή επίδραση στη νόσο τους.
Βλέπουμε λοιπόν ότι μια απλή μέθοδος, που είναι σχετικά εύκολη και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος, μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα από άλλες πολυδιαφημισμένες και πολυδάπανες μεθόδους δίαιτας.

Για άτομα που δεν έχουν ένα σκύλο, μια πολύ καλή ιδέα είναι να παίρνουν για περίπατο το σκύλο κάποιου φίλου ή γείτονα τους. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα ίδια και ταυτόχρονα βοηθά στην ανάπτυξη καλών σχέσεων με γείτονες ή άλλα μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να προσφέρουν πολλά στον άνθρωπο. Οι πρόσφατες έρευνες  μας δείχνουν ότι ο περίπατος με το σκύλο, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της μάστιγας της παχυσαρκίας.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: