Ο καφές και πώς θα πείθετε καλύτερα

Κατηγορία: Καφές και καφεΐνη

Ο καφές και η καφεΐνη σας αυξάνουν την πιθανότητα να πείσετε κάποιον.  Έχετε περισσότερες πιθανότητες να πείσετε τους άλλους όταν αυτοί πίνουν καφέ.

Εάν θέλετε να πείσετε κάποιον, εάν επιθυμείτε να του περάσετε κάποιο μήνυμα και να σκέφτεται όπως εσείς, τότε είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να το πετύχετε όταν το άτομο αυτό πίνει καφέ.

Στον επαγγελματικό σας τομέα εάν θέλετε να μεταφέρετε μηνύματα που είναι σημαντικά για σας ή εάν θέλετε να πείσετε τους προϊστάμενους σας για κάτι που επιθυμείτε, τότε με τον καφέ φαίνεται να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε.

Οι προεκτάσεις της αύξησης της δύναμης να πείθουμε άλλους με τη βοήθεια του καφέ, είναι πολλές σε διάφορους τομείς επαγγελματικών δραστηριοτήτων ή της προσωπικής ζωής.

Για τους διαφημιστές, που ως γνωστόν επιζητούν όσο το δυνατό περισσότερη προσοχή από τους καταναλωτές, σημαίνει πως εάν θέλουν τα μηνύματα τους να πείθουν περισσότερο, είναι σημαντικό να φροντίζουν να τα μεταδίδουν σε ώρες που είναι πιο πιθανό οι καταναλωτές να πίνουν καφέ.

Η καφεΐνη βελτιώνει την ικανότητα των ανθρώπων να επεξεργάζονται τις πληροφορίες. Αυξάνει τις δυνατότητες συγκέντρωσης και προσοχής τους. Τους καθιστά πιο επιρρεπείς στο να αποδεχθούν ένα πειστικό μήνυμα ή επιχείρημα.

Τα ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνες σε εθελοντές που υποβλήθηκαν σε τεστ και ερωτηματολόγια πριν και μετά από το ισοδύναμο 2 φλιτζανιών καφέ και με έλεγχο με εικονικό φάρμακο (πλασέμπο).

Μετά τη λήψη την καφεΐνης, οι εθελοντές εισέρχονταν σε καλύτερη ψυχική διάθεση γεγονός που τους έκανε περισσότερο αποδεκτικούς σε πειστικά μηνύματα. Οι πιθανότητες να πεισθούν, αυξάνονταν σημαντικά περισσότερο μετά από τη λήψη καφεΐνης σε σύγκριση με τη λήψη του πλασέμπο.

Η καφεΐνη αυξάνει την πειθώ λόγω του ότι προκαλεί μια καλύτερη συστηματική επεξεργασία των πειστικών μηνυμάτων που προσφέρονται.

Διεγείρει τον εγκέφαλο και επιδρά σε διάφορους νευροδιαβιβαστές. Βελτιώνει τη μνήμη και μας επιτρέπει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά σε θέματα που έχουμε μπροστά μας όταν πίνουμε τον καφέ μας.

Προσοχή όμως διότι οι υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης μπορούν να έχουν αντιπαραγωγικές επιδράσεις.

Ο βαθμός της πειθώς και η διαχρονική της διάρκεια, δεν επηρεάζονται βέβαια μόνο από την καφεΐνη. Είναι σημεία που έχουν σχέση με την αξία των μηνυμάτων και επιχειρημάτων που μεταφέρετε. Δηλαδή δεν είναι μόνο σημαντικό να πείσουμε κάποιον για αυτά που λέμε αλλά η πειστικότητα πρέπει να διαρκεί.

Είναι γεγονός ότι μπορείτε να πείσετε κάποιον σε διάφορους βαθμούς. Όμως το ζήτημα είναι, πόσο έντονα έχει κάποιος πεισθεί από εσάς και πόσο η πειθώ σας θα διαρκέσει διαχρονικά.

Συμπερασματικά βλέπουμε ότι ο καφές δυνατόν να σας βοηθά να πείθετε καλύτερα.

Όταν οι άνθρωποι είναι υπό την επιρροή της καφεΐνης, είναι πιο προσεκτικοί, βρίσκονται σε καλύτερη διάθεση, δίνουν μεγαλύτερη σημασία και αναλύουν καλύτερα αυτά που προσπαθείτε να τους μεταφέρετε.

Οι δυνατότητες σας να τους πείσετε είναι πιθανόν περισσότερες όμως η διάρκεια της πειστικότητας αυτών που λέτε και η αποτελεσματικότητα σας, θα εξαρτηθούν από άλλους παράγοντες. 

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: