Δίαιτα, καλή διάθεση, χιούμορ και γέλιο

Κατηγορία: Δίαιτα

Η καλή διάθεση βοηθά τη δίαιτα, ελέγχει καλύτερα την όρεξη και προφυλάσσει από την παχυσαρκία.Για τη δίαιτα σας, μην ξεχνάτε ότι γέλιο και χιούμορ βοηθούν σημαντικά

Μήπως ψάχνετε για έξυπνους, απλούς, ανέξοδους και ευχάριστους τρόπους για να διώξετε περιττά κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος του σώματος σας, στα κανονικά επίπεδα;

Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε είναι καλό να ξέρετε ότι το γέλιο και το καλό χιούμορ, μπορούν να σας προσφέρουν πολύτιμες, μακροχρόνιες υπηρεσίες για να πετύχετε το στόχο σας. Και σίγουρα πρόκειται ταυτόχρονα, να ωφελούν και σε άλλους τομείς της υγείας σας.

Ίσως, αρχικά αυτό να σας φαίνεται παράδοξο. Θα διερωτάστε, πώς είναι δυνατόν το γέλιο ή το χιούμορ, να βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας η οποία στην εποχή μας έγινε μάστιγα που θερίζει ζωές;

Μάθετε ότι το ίδιο ερώτημα απασχόλησε για δεκαετίες γιατρούς και άλλους επιστήμονες. Έγιναν έρευνες που εξέτασαν τη σχέση μεταξύ γέλιου, κατανάλωσης θερμίδων και απώλειας βάρους.

Μελετήθηκαν ο μεταβολισμός, η κατανάλωση οξυγόνου από τον οργανισμό, η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα, οι μεταβολές του καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού σε συνθήκες γέλιου.

Ας δούμε μερικά σημαντικά ευρήματα για τις σχέσεις μεταξύ γέλιου, χιούμορ και απώλειας περιττού σωματικού βάρους:

1. Όταν γελάτε, καταναλώνετε 20% περισσότερες θερμίδες

2. Το γέλιο 10 έως 15 λεπτών ημερησίως, ισοδυναμεί με καύση 50 θερμίδων

3. Άτομα που γελούν 10 έως 15 λεπτά κάθε μέρα για ένα χρόνο, μπορούν να χάνουν περίπου 2 κιλά ετησίως

4. Μαζί με τα 30 λεπτά σωματικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα ή περισσότερο που συστήνονται κλασικά, τα 15 λεπτά γέλιου κάθε μέρα συμβάλλουν ουσιαστικά για καλύτερο σώμα και βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία με μείωση του κινδύνου ψηλής πίεσης και αρτηριοσκλήρυνσης

Τα επιστημονικά ευρήματα τεκμηριώνουν ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει τη σωματική υγεία. Καλύτερη ψυχολογική κατάσταση σημαίνει μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων για καλύτερη σωματική υγεία.

Ωστόσο, να ξέρετε ότι φροντίζοντας το σώμα σας, βοηθάτε την ψυχολογική κατάσταση για καλή διάθεση και γέλιο. Εμείς είμαστε, μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η καλή διάθεση, επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της όρεξης. Και ας συγκρατήσουμε ότι η καλή διάθεση, απειλεί τις ασθένειες.

Για αυτό χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο, μασάζ ή σάουνα μετά την καθημερινή σας σωματική άσκηση. Δείτε μια καλή εύθυμη κινηματογραφική ταινία, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, μιλήστε με ένα καλό σας φίλο, σκεφτείτε χιούμορ, ανέκδοτα και γελάστε μαζί.

Καλλιεργείστε τις σχέσεις σας με ευχάριστους αισιόδοξους ανθρώπους που συμπαθάτε ή αγαπάτε.

Ακόμη και στη δουλειά σας, μπορείτε για λίγο με νοητική απόδραση να βρεθείτε σε ευχάριστους τόπους, να σκεφτείτε χιούμορ, ανέκδοτα, εύθυμα συμβάντα στη ζωή σας και προσπαθείτε το χαμόγελο και το γέλιο να σας συνοδεύουν. Μια τέτοια προσέγγιση, ωφελεί τη σωματική ευρωστία, την αναζωογόνηση και την πρόοδο σας.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: