Πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων

Κατηγορία: Διατροφή και διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Το πλύσιμο των χεριών προφυλάσσει καλά από τροφικές δηλητηριάσεις.Οι τροφικές δηλητηριάσεις καραδοκούν κάθε εποχή του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι, για να χαλάσουν τις ευχάριστες στιγμές μας.

Είναι ακόμη δυνατόν, οι τροφικές δηλητηριάσεις, να μας στείλουν στο νοσκομείο ή να απειλήσουν τη ζωή μας.

Πώς μπορούμε να μειώνουμε την απειλή αυτή;

1. Το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια να ψήνονται καλά

2. Το πλύσιμο των χεριών είναι αποτελεσματική μέθοδος. Μειώνει δραστικά τη μετάδοση μικροβίων που προκαλούν διάρροιες

3. Όταν ταξιδεύετε μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια. Το πλύσιμο χεριών με σαπούνι, θα μπορούσε να σώζει 1 εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο παγκοσμίως

4. Μη βάζετε τα ωμά μαζί με τα ψημένα. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων και επιμόλυνσης των ψημένων

5. Κρατάτε κρέατα, πουλερικά και ψάρια ξεχωριστά μεταξύ τους

6. Μην αφήνετε ωμά ή ψημένα φαγητά έξω από το ψυγείο

7. Πλένετε με άφθονο νερό, λαχανικά και σαλάτες. Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλα για περισσότερη ασφάλεια.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: