Η ουλίτιδα και η κακοσμία του στόματος

Κατηγορία: Διατροφή και διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Ένα φλιτζάνι τσάι έχει την εκπληκτική ιδιότητα να διώχνει την κακοσμία στόματος.Για την ουλίτιδα και την κακοσμία του στόματος είναι καλό να θυμάστε: 

1. Τα σημεία ουλίτιδας περιλαμβάνουν: Πόνο, πρήξιμο, πληγές, αίμα στα ούλη, πύο μεταξύ δοντιών και ούλων και κακοσμία στόματος. Οι ουλίτιδες ευθύνονται για το 70% των απωλειών δοντιών.

2. Η χρόνια ουλίτιδα συμβάλλει στη στένωση και απόφραξη αρτηριών και αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια. Φροντίζετε το στόμα σας. Να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρο.

3. Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες κακοσμίας στόματος; Χαλασμένα δόντια, ουλίτιδα, μικρόβια στόματος, ξηρό στόμα και υπολείμματα φαγητών. Για την πρόληψη μην ξεχνάτε το βούρτσισμα και το καθάρισμα των δοντιών.

4. Το παραδοσιακό γιαούρτι μειώνει την κακοσμία του στόματος, την τερηδόνα, την ουλίτιδα και τα επιβλαβή μικρόβια στα ούλη, στο σάλιο και στη γλώσσα.

4. Μήπως ανησυχείτε ότι θα έχετε κακοσμία στόματος, επειδή έχετε φάει σκόρδο; Πληροφορηθείτε ότι, εάν πιείτε ένα ποτήρι γάλα (καλύτερα ολόπαχο), η κακοσμία μειώνεται δραστικά.

6. Ένα φλιτζάνι τσάι έχει την εκπληκτική ιδιότητα να διώχνει την κακοσμία στόματος. Περιέχει ουσίες που σκοτώνουν μικρόβια, τα οποία προκαλούν δυσοσμία αναπνοής.

7. Η κακοσμία του στόματος και η ουλίτιδα καταπολεμούνται αποτελεσματικά από την κατανάλωση κάθε μέρα 3 μερίδων (240 γραμμάρια) δημητριακών ολικής αλέσεως.

8. Ο ναργιλές ευθύνεται για κακοσμία στόματος, ουλίτιδα, απώλεια δοντιών, έλκος στομαχιού, φυματίωση, μολύνσεις με μύκητες, πνευμονία, καρδιοπάθειες και καρκίνο.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: