Ουλίτιδα, κακοσμία στόματος, απώλεια δοντιών και καρδιακή μόλυνση

Κατηγορία: Διατροφή και διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη δεν βλάπτει, αλλά βοηθά τα δόντια. Τα δόντια και το στόμα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Η κατάστασή τους επηρεάζει την γενική υγεία του οργανισμού ενός ανθρώπους. Ταυτόχρονα είναι δυνατόν να αποκαλύπτει πολλά για αυτήν.Για την προστασία των δοντιών και του στόματός σας, μεταξύ άλλων, να θυμάστε:

1. Η κακή κατάσταση του στόματος και των δοντιών συμβάλλει σε βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα, που είναι μόλυνση της καρδίας και των βαλβίδων της. Η πρόληψη περιλαμβάνει καλή φροντίδα του στόματος, των δοντιών, των ούλων και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι αυτοί που δεν φροντίζουν σωστά το στόμα και τα δόντια τους και έχουν χρόνια ουλίτιδα κινδυνεύουν από απώλεια των δοντιών τους.

2. Προσέξτε το στόμα σας: Βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα, ουλίτιδα και απώλεια δοντιών έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας καρδιακές νόσους και εγκεφαλικά επεισόδια. Επιπλέον η ουλίτιδα είναι από τις συχνότερες αιτίες κακοσμίας του στόματος

3. Μεταξύ των γευμάτων αποφεύγετε να τρώτε καραμέλες, γλυκά, μπισκότα, σοκολάτες, κομπόστα, μαρμελάδες, μέλι και αναψυκτικά, διότι χαλούν τα δόντια και σας παχαίνουν.

4. Τα καρότα, όταν τρώγονται ωμά, καθαρίζουν τα δόντια, μειώνουν τη χοληστερόλη
αίματος μέχρι 20%, δρουν εναντίον του καρκίνου, βοηθούν τα μάτια και την όραση.

5. Τα στοματικά αντισηπτικά διαλύματα είναι ακόμη πιο καλά από το οδοντικό νήμα για την αντιμετώπιση της οδοντικής πλάκας και της ουλίτιδας. Η χρήση και των δυο προσφέρει περισσότερα.

6. Οι οδοντόκρεμες που ασπρίζουν τα δόντια να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και με συμβουλή οδοντιάτρου. Η υπερβολική χρήση τους μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

7. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη δεν βλάπτει, αλλά βοηθά τα δόντια. Προάγει παραγωγή περισσότερου σάλιου, που εξουδετερώνει τα οξέα και προστατεύει τα δόντια.

8. Τα λευκαντικά δοντιών καθαρίζουν τα δόντια από χρωστικές αλλοιώσεις λόγω καφέ, φαγητών και τσιγάρου. Δεν προκαλούν καρκίνο. Πρέπει να χορηγούνται με επίβλεψη.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: