Το τσάι και τα οφέλη του για την υγεία μας

Κατηγορία: Το τσάι

Το τσάι βοηθά τη μνήμη σας.Το τσάι είναι από τα δημοφιλέστερα και αρχαιότερα ροφήματα στον κόσμο.

Η δύναμη του τσαγιού είναι μεγάλη. Τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλά και συνεχώς διερευνώνται, λόγω του ευρέως φάσματος των ευεργετικών του ιδιοτήτων.

Εσείς γνωρίζετε μερικά σημαντικά πράγματα για το τσάι;

1. Από πότε πίνουν οι άνθρωποι τσάι; Πριν 4.000 χρόνια οι Κινέζοι έπιναν τσάι. Σήμερα αποδεικνύεται ότι το τσάι είναι ισχυρός σύμμαχος της υγείας μας χάρις στις ισχυρές, αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

2. Σε τι ωφελεί το τσάι; Εκτός από το ότι μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο, διαβήτη, μολύνσεις, ουλίτιδα με απώλεια δοντιών, επιπλέον βοηθά κατά της οστεοπόρωσης και την υγεία των ματιών.

3. Γιατί το πράσινο τσάι βοηθά εναντίον της κακοσμίας στόματος; Διότι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που καταστέλλουν βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα με κακοσμία στόματος.

4. Το τσάι βοηθά τη μνήμη σας. Έχουν καλύτερη μνήμη τα άτομα που πίνουν μαύρο ή πράσινο τσάι, κοιμούνται αρκετά, τρώνε ψάρια, φρούτα, ελαιόλαδο, λαχανικά και δεν θυμώνουν ή αγχώνονται υπερβολικά. 

5. Για τον πόνο στο λαιμό πίνετε πολλά υγρά, τσάι και ζεστό χυμό λεμονιού. Οι γαργάρες με αλατόνερο, χαμομήλι και η ενυδάτωση εμποδίζουν πολλαπλασιασμό ιών που προκαλούν κρυολόγημα.

6. Το πράσινο τσάι προφυλάσσει από την κυριότερη αιτία απώλειας δοντιών. Καταπολεμά μικρόβια που προκαλούν την περιοδοντική νόσο (ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα) που οδηγεί σε απώλεια δοντιών.

7. Το τσάι ωφελεί την καρδία. Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι κάθε μέρα για ένα χρόνο έχουν μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψηλή πίεση.

8. Τα άτομα που πίνουν τακτικά στη ζωή τους ένα φλιτζάνι τσάι κάθε νύχτα έχουν έως 30% πιο λίγες πιθανότητες προσβολής από τα πιο συχνά καρκινώματα του δέρματος.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: