Το αλάτι και η ψηλή πίεση

Κατηγορία: Μαγείρεμα και επιδράσεις στην υγεία

Το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή προκαλεί ψηλή πίεση.Η αύξηση της πρόσληψης αλατιού, από τη διατροφή οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο κυκλοφορικό μας σύστημα.

Η αύξηση των υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα είναι βασική αιτία της υπέρτασης, που είναι ευρέως γνωστή ως ψηλή πίεση.   

Το αλάτι στα διάφορα φαγητά και άλλα εκλεκτά εδέσματα που καταναλώνουμε με λαιμαργία καθημερινά, είναι πολύ πλούσια σε αλάτι.

Πρέπει να ξέρουμε ότι όλα τα τρόφιμα από μόνα τους, περιέχουν αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι το αλάτι που προσθέτουμε κατά την ετοιμασία των φαγητών είναι επιπρόσθετο. Προσθέτοντας αλάτι αυξάνουμε πάρα πολύ την ποσότητα άλατος που παίρνουμε από τη διατροφή μας.

Οι καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε αλάτι δεν ξεπερνούν το ένα κουταλάκι του τσαγιού. Με το σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής που έχουμε, φορτώνουμε τον οργανισμό μας, με 10 φορές περισσότερο αλάτι από ότι χρειάζεται.

Η κατάσταση αυτή δεν μένει ατιμώρητη. Οι συνέπειες για το σώμα μας είναι σοβαρές.

Το αλάτι προκαλεί ψηλή αρτηριακή πίεση. Ακόμη και σε άτομα που δεν πάσχουν από ψηλή πίεση, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση.

Σίγουρα οι ασθενείς που πάσχουν από ψηλή πίεση (που έχει ονομασθεί ο σιωπηλός δολοφόνος, διότι προκαλεί σημαντικές βλάβες χωρίς ο ασθενής να το αντιλαμβάνεται), πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουν το αλάτι στη διατροφή τους.

Προσέξτε τα τρόφιμα που αγοράζετε και ιδιαίτερα τα έτοιμα επεξεργασμένα φαγητά και τα γρήγορα γεύματα (fast food). Είναι συνήθως πολύ πλούσια σε αλάτι και αυτό επιβαρύνει τη γενικές κακές συνέπειες που έχουν τα γεύματα αυτά στον οργανισμό μας.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: