Χυμός πορτοκαλιού και τι πρέπει να ξέρετε

Κατηγορία: Χυμοί: Δύναμη για την υγεία και ευεξία
Διεύθυνση σχετικού άρθρου: http://diatrofi.medlook.gr/articles.php?id=333&type=3

Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού περιέχει 2 φορές τη βιταμίνη C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας.

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ο πλέον δημοφιλής χυμός. Έχει εξαίρετη γεύση, είναι πλούσιος σε βιταμίνες, περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο που είναι σημαντικά στοιχεία για την υγεία των οστών.

Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού περιέχει 2 φορές τη βιταμίνη C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Είναι προτιμότερο αντί χαπιών ή άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων να προμηθευόμαστε τη βιταμίνη C που χρειάζεται ο οργανισμός μας από τις φυσικές πηγές που είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, ο χυμός πορτοκαλιού και άλλοι χυμοί.

Οι φυσικές αυτές πηγές δεν προσφέρουν μόνο τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε αλλά και πληθώρα άλλων θρεπτικών στοιχείων που δρουν σε συνέργεια με τις βιταμίνες για να ωφελούν το σώμα μας.   

Ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει εκτός από τη βιταμίνη C, φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Το φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) βοηθά την καρδία και τα αγγεία μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το φολικό οξύ έχει επίσης σημαντικό ρόλο για την υγεία του εγκεφάλου. Ο ρόλος του στην ενδυνάμωση της μνήμης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Επιπλέον το φολικό οξύ βοηθά στην πρόληψη ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου στα έμβρυα. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Υπάρχουν χυμοί πορτοκαλιού που εμπλουτίζονται σε ασβέστιο και μπορούν να είναι σημαντική εναλλακτική πηγή ασβεστίου για άτομα που δεν μπορούν να πίνουν γάλα λόγω προβλήματος με τη λακτόζη.

Βλέπε σχετικά άρθρα: